Brasserie - Bierrestaurant - Bierherberg
+32 53 680 888

WHISKYMENU “ZOMERKRIEBELS” VADERDAG
JUNI 2024

Te verkrijgen vanaf vrijdagmiddag 31 mei tot en met donderdagavond 4 juli 2024

Burrata bedekt met carpaccio van Baskisch rund…
Zo’n lekker vlees hebt u nog nooit gegeten! (En zo’n burrata ook al niet!) 😊<
Ansjovistapenade met aubergine en Hop Harvest – Geroosterde pijnboompitten
‘IJsbonbon’ van tomaat en Ibericoham
Een leuk begin van een “Take Eat Easy” en feestelijk menu ! 😊
° Hop Harvest (Brij. De Ranke)
° Penedès, Jané Ventura, Blanc Seleccio, 65% Xarel-lo/Macabeu/Malvasia/Garnatxa BIO, 2020
 ° Waterford The Cuvee 50° (Ierse Single Malt)

—–

“Méli-Mélo” van Mediterraanse inktvis, venkel, tomaat en basilicumpesto met whisky
Kruidige kaasbroodjes met Chimaykaas  –  Wij verlangen al naar de zomer !
° Saison Voisin (Brass. des Légendes)  –  Saison d’épautre (Brass. de Blaugies)
° Frankrijk, Alsace, Cave de Kientsheim Anne de Laweiss, Riesling, 2017
°° Whitlaw 2013 10y 46° Sv – Orkney

—–

“Balletjes in tomatensaus” revisted
Lauwe aardappel-espuma – Mini-balletjes in tomatensaus met Oudbruin
Gedroogde Ui – Popcorn van pesto
° Le Pa (Brass de Metzert)  –  Ardenne tripple (Brass. Minne)
° Zuid Afrika, Stellenrust, Cornerstone, Pinotage, 2011
° Blair Athol 2008 14y 46° Cadoc  –  Highland

—–

In lavendelboter gebakken eend – Risotto van rode biet – Sausje met Kriekbier & whisky
Met dank aan de chef van Salis restaurant in Chania, die mooie reis op Kreta van afgelopen zomer!
°  Amber tripel (Brass Misery)  –  Tarrot Noir (Brij. Lindemans)
°  Chili, Kidia, Carmenere, Reserva, 2017
° Miltonduff 2009 9y 43° Atc 3.0 (Speyside)  –   °Inchgower 2011 12y 48,2° Svsb (Speyside)

—–

“Coupe Colonel” – Eigen versie…
Limoensorbet – Espuma van citroen, gember en honing – Onze eigen Heerengin… – Heerlijk verfrissend!
° Chimay Vert van ’t vat (Abbaye de Scourmont)
° Lyme de Chrysale (Lime de citron)
° Finglassie 2017 5y 46° R&b  –  Lowland

—–

“Verloren brood” van croissants met witte chocolademousse en ijsje van Sambucca
Veni, Vidi…. En oordeelde dat het lekker was !
° Gouden Carolus Whisky van’t vat (Brij. Gouden Carolus) (supplement 4€)
° Macduff 2012 8y 58° Asta Morris – Highlan

Dit menu wordt u aangeboden tegen de prijs van 69€ of 95€ all-in met aangepaste
bieren/wijnen of 105€ met aangepast whisky’s,
karafwater bij aangepaste dranken, BTW, service en onze glimlach inbegrepen…
Verkorte versie mogelijk (zonder “balletjes in tomatensaus” en “Coupe Colonel”)
56€ of 75€ all-in (bier of wijn) of 80€ (whisky)

(!!!Wie CASH betaalt, krijgt 3 euro korting per menu!!!)

RESERVEREN IS WENSELIJK

De Heeren van Liedekercke  –  Kasteelstraat 33, 9470 Denderleeuw, Tel en fax : 053/68.08.88
e-mail : info@heerenvanliedekercke.be – website : www.heerenvanliedekercke.be