(Wijzigingen zijn mogelijk volgens beschikbaarheid en leveringen van onze leveranciers!)
DAGSCHOTEL OP = OP! Snel bestellen is de boodschap!) DAGSCHOTEL IS ENKEL OP VRIJDAG! 12.00€
Met halve liter soep : 15.00€
Vrijdag 04/12/20
Tortelloni’s van spinazie & ricotta met Mooie Meid (Merluza/Heekfilet) en broccoli
Aangepast bier à 2,50€ : Affligem Patersvat
VERSE SOEP VAN DE WEEK op basis van VERSE groenten! 3.50€ per ½ liter – 7.00€ per liter
HAPJE
Tartaar van wilde Argentijnse scampi, groene kruiden en ambachtelijke Geuze 5.00€
Mayonaise van gerookte makreel, De Graal gember en ruccola
Aangepast bier à 2,50€ : Vedett IPA
Croque Monsieur” van gerookte heilbot en Chimaykaas… (4stukjes) Eenvoudig, maar toch zóóó smaakvol! 6.00€
Aangepast bier à 2,50€ : Chimay Doré
VOORGERECHTEN
“Croque Monsieur” van gerookte heilbot en Chimaykaas… Eenvoudig, maar toch zóóó smaakvol! 10.00€
Met een gevarieerd herfstslaatje en een dressing van Chimay tripel
Aangepast bier à 2,50€ : Chimay tripel
Kaaskroketjes (2) met een gevarieerd slaatje en dressing van Sodalitas 10.00€
Aangepast bier à 2,50€ : Elfique amber
Garnaalkroketjes (2) met een gevarieerd slaatje en cocktailsaus met Rodenbach 12.00€
Aangepast bier à 2,75€ : Petrus Aged Pale
(Rodenbach Grand Cru 1991 à 6.00€)
Wilde Argentijnse scampi in lookboter en Geuze (7/12 stuks) 10.00€ / 15.00€
Met schepje speelse groentenrijst
Aangepast bier à 2,75€ : Vicaris tripel
VLAAMSE KEUKEN/ONZE KLASSIEKERS
Onze befaamde “lasagne bolognaise” met spinazie, hesp en tomaat gegratineerd 13.00€
Misschien bestaat er lekkerdere, maar je gaat ver moeten zoeken! 😉
Aangepast bier à 2,75€: Tripel Klok
Orvaliflette, onze wereldvermaarde ovenschotel met gehakt, aardappelgratin, spekjes en… (geheimpjes) 13.00€
Orvalkaas en Orvalbier – Het proeven meer dan waard! Serveer met een fris slaatje
Aangepast bier à 2,75€: Orval
“Coq-au-vin” op grootmoeders wijze met rode wijn en Chimay rood…
Aardappelkroketjes en appelmoes met appeltjes uit eigen tuin…
Aangepast bier à 2,75€: Chimay Rood
SUGGESTIE VAN DE WEEK VIS
Gebakken PLADIJS “vis van het jaar 2020” met broccolipuree en grijze garnaaltjes 23.00€
Tuinkruidensausje met Duvel Tripel Hof – Kleine garnaalkroketjes
Om duimen en vingers bij af te likken!
Aanbevolen bier à 2,75 : Omer
SUGGESTIE VAN DE WEEK VLEES
Wilde gans rosé gebakken in een krachtige wildsaus met Heerenbier, aromaten en chocolade 23.00€
Puree van wildstoofvlees – Kroketje van “haas met pruimen”
Rode kool “12 uur” gestoofd met Oud Bruin – Schorseneer in witte saus met zoethout
Aangepast bier à 2,75 : Delirium Christmas
Hertenkalf met dezelfde bereiding van de wilde gans (zie hierboven) 23.00€
VEGETARISCHE SUGGESTIE
Vegetarische pizza ‘royaal’ belegd met tomaat, champignons, paprika, olijfjes, mozzarella, oregano… 12.00€
Aangepast bier à 2,75 : Plukker blond bio
Vegetarische Lasagne “4 kazen” (Brie – Orval – Bleu d’Auvergne – Munster) 14.00€
Zo lekker dat zelfs niet-vegetariërs hem lekker vinden! 😊
Aangepast bier à 2,75 : Verpleegster
KAAS
Onze huiskaas geaffineerd in Heerenbier en Sodalitas, belegen versie 10€/kaas
Cambozola – Vijgenbrood – Perencompote – Druifjes – Genieten in ’t kwadraat! 8.00€
SAUZEN
-Vers bereide spaghettisaus met veel groentjes en lekker gehakt… (per kg) 12.50€
Volgens mijn petekind “de beste van gans de wereld!”
-Peperroomsaus (per halve liter – diepgevroren) 7,00€
-Steaksaus “Heeren van Liedekercke” op basis van Roquefortkaas en Rochefortbier 8,00€
(per halve liter – diepgevroren)
NAGERECHTEN
-Huisgemaakte Tiramisu met speculaas en Advokaat… Je eet hem nergens zo lekker! 5.00€
-Brusselse wafel met een bolletje ijs van appeltaart. Heerlijk! 5.00€
ALLE (HOOFD)GERECHTEN KUNNEN OOK IN KINDERPORTIE BESTELD WORDEN!!!
INDIEN MOGELIJK, BIJ GELEGENHEID
GRAAG DE LEGE FLESJES VAN HET BIER TERUGBRENGEN
De Heeren van Liedekercke
www.heerenvanliedekercke.be – info@heerenvanliedekercke.be
053/ 68 08 88