Brasserie - Bierrestaurant - Bierherberg
+32 53 680 888

SPIJSKAART   – SUGGESTIEKAART  VAN DE MAAND

Tom kookt voor u gewaagd, creatief, speels, eigenzinnig en eigentijds
tussen 12.00 en 14.30u  en nog eens tussen 18.00 en 22.00u

BIERKEUKEN

Laat u niet afschrikken door het gebruik van bier in de keuken!
Het is een smaakversterkend, doch geen dominerend element en geeft aan het gerecht
een onmiskenbaar (h)eerlijk parfum!
Laat u verleiden door onze suggestie-biergerechten

FEESTMENUS

Vanaf 8 personen vragen wij u vriendelijk op voorhand een menu te bespreken.
Zo kunnen wij u vlotter en efficiënter bedienen. Vraag vrijblijvend naar onze menu’s!

Beste klant,

Om u op een zo vlot mogelijke manier te kunnen bedienen, aanvaarden wij maximum 4 verschillende voor- en hoofdgerechten per tafel en een maximum van 8 personen aan de kaart. Dank voor uw begrip!

Wij houden graag rekening met ALLERGIEËN indien gemeld bij reservatie of minstens 1 dag op voorhand!!! Toveren doen we al meerdere keren per dag, mirakels verwezenlijken ligt iets moeilijker… En vooral: verwar een allergie NIET met iets “niet graag hebben”!

Voorgerechten… het feest kan beginnen!

7,00 € Verse soep op basis van VERSE groenten met lekker brood! BIER is de “soep van de dag”

Aanbevolen bier: Saxo bio


17,00 € Vers bereide kaaskroketjes geserveerd met een fris slaatje en Sodalitasdressing

Lekker voor iedere gelegenheid! Met een aangenaam doorsmakende smaak van Parmezaankaas… Zoals het hoort! Aanbevolen bier: La Cambree


19,50 € Vers bereide garnaalkroketjes geserveerd met een fris slaatje en vinaigrette van oud Bruin

Het stokkepaardje van culinaire recensenten! Ze mogen langskomen… Ik vind ze alvast een aanrader, ook al doen wij het niet met de klassiek gefrituurde peterselie... Aanbevolen bier: Liefmans Goudenband van ‘t vat


18,50 € Een duo van kaas- en garnaalkroketten voor wie niet kiezen kan…

Aanbevolen bier: Bacchus


24,00 € Gamba – Kiwi – Jalapeño – Voor wie graag met z’n vingers eet, steeds lekkerder!

Nostalgie naar de Algarve in Portugal… Een beetje vakantiegevoel in putje winter! Aanbevolen bier: Binchoise blond


24,00 € Gegratineerde oester en zeekraal in een soepje van pastinaak, gerookte zalm en Maredsous

Feestelijke producten in een feestmaand! Aanbevolen bier: Wild Jo


20 € / 35 € Rode bietenrisotto met venkel, sinaasappel, fetakaas en dille – Gebakken Mooie Meid (Heek)

Zet je culinaire GPS op actief! Genieten – Proeven – Smaken! Aanbevolen bier: Père Noël van ‘t vat


20 € / 35 € Sappig gebraden Kabeljauwhaasje & Gratin van aardappel, champignons & truffel

Sausje met cèpes, appelcider en Kerstbier, een schitterende foodpairing! Aanbevolen bier: Tongerlo Christmas


Ook al onze salades kunnen als voorgerecht verkregen worden


Beste klant,

Om u op een zo vlot mogelijke manier te kunnen bedienen, aanvaarden wij maximum 4 verschillende voor- en hoofdgerechten per tafel en een maximum van 8 personen aan de kaart. Dank voor uw begrip! Wij houden graag rekening met ALLERGIEËN indien gemeld bij reservatie of minstens 1 dag op voorhand!!! Toveren doen we al meerdere keren per dag, mirakels verwezenlijken ligt iets moeilijker… En vooral: verwar een allergie NIET met iets “niet graag hebben”!



Hoofdgerechten vis “net uit het net”

WILDE SCAMPI UIT ARGENTINIË –TOP KWALITEIT!!!

De op zee gevangen Argentijnse rode garnaal is een garnaal van buitengewoon kaliber, niet van grootte, wel van kwaliteit! Uiterlijk lijkt hij op een gewone scampi, alleen is deze iets roder voor en na het koken. De smaak is echter absoluut bijzonder en het vlees heeft meer weg van langoustine. Doordat de garnalen al op de boot worden ingevroren, blijven de versheid en zilte smaaknuances bewaard en ervaar je de bijzondere smaakkwaliteiten! Prijs volgens aantal stuks: 5 / 8 / 12.


15/19/25 € Scampi in geurende lookboter en lambiekbier, een klassieker die steeds smaakt!

Aanbevolen bier: Hommelbier


17/21/27 € Scampi “Heeren van Liedekercke”, een succesnummer!

Bereid in een gegratineerd roomsausje met kreeftenbouillon, witbier, appeltjes en kerrie… Aanbevolen bier: La Trap taupe wild


25,00 € “Fish & Chips” de typische Britse populaire ‘afhaalmaaltijd” in een nieuw kleedje gestoken!

Op basis van schelvis en dikke frieten - Gevarieerde salade en tartaarsaus met Geuze & erwtjes. Wie (klassiek gezien) azijn wil om over zijn frieten te doen, vraag er gerust naar… Aanbevolen bier: La Peak IPA


28,00 € “Pasta del Piero” – Terug van weggeweest! Op aanvraag van U, trouwe klant…

Pasta in een tomaten-kerriesausje met Pater Lieven blond – Argentijnse wilde scampi. Gebakken broccoli en courgette – ‘Parmezaan’ van onze huiskaas Sodalitas – Overheerlijk! Aanbevolen bier: Criminelle blond


32,00 € Sappig gebraden Kabeljauwhaasje – Smeuïge geitenkaaspuree – Witloof & Jonagoldappel

Speels “Vogelnestje” van bacalao, dille & kwarteleitje – Paprikasausje met Oud Bruin. Aanbevolen bier: Angelus (37cl)


20 € / 35 € Rode bietenrisotto met venkel, sinaasappel, fetakaas en dille – Gebakken Mooie Meid (Heek)

Zet je culinaire GPS op actief! Genieten – Proeven – Smaken! Aanbevolen bier: Woeste tripel


20 € / 35 € Sappig gebraden Kabeljauwhaasje & Gratin van aardappel, champignons & truffel

Sausje met cèpes, appelcider en Kerstbier, een schitterende foodpairing! Aanbevolen bier: Val Dieux Christmas



Hoofdgerechten vlees, het beenhouwershoekje

19,00/25,00 € Versierde Amerikaan met een gevarieerd slaatje (150gr/200gr)

Wij bereiden de americain voor u “niet pikant en niet zacht” met een beetje mayonaise, ketchup, tabasco, Worcestershire, ajuintjes en augurk; blijkbaar valt hij zo in de smaak, want deze klassieker verkoopt bijzonder goed! Aanbevolen bier: Five


24,00 € Royale vleesbrochette (varkenshaasje, kalkoen, worst en spek)


24,00 € Verleidelijke kippenbrochette


24,00 € Varkenshaasje van Duroc d’Olives


25,00 € Rundssteak van Belgisch wit-blauw ras (+/- 250gr)


25,00/35,00 € Belgische entrecôte – Rib-Eye “dry-aging“ – super-kwaliteit van vlees (150/280gr)


SAUS naar keuze

  • champignonroomsaus: Gen Goulf
  • peperroomsaus: Rochehaut amber
  • Stroghanoff (Vodka en tomaat): Bieken
  • Heeren van Liedekercke: Rochefort 8 (huwelijk tussen Roquefort kaas & Rochefort bier)

  • 26,00 € Varkenshaasje met Heerenbier en chocolade, ons succesnummer!!

    Het varkenshaasje is gegaard in dit heerlijke huisbier met aromas van cacao en kruiden en wordt geserveerd met groentenpuree, kroketjes, een assortiment warme groentjes en verder afgewerkt met een streepje chocoladesaus. Aanbevolen bier: Heerenbier


    40,00 € Hazenrug gemarineerd in Heerenbier, laurier, kruidnagel en chocolade – Welkom in het WILD-seizoen!

    Aardappelgratin met peer – Stoofpotje van koolrabi, spruitjes, spek, ajuin en wortel – Zaaalig lekker!!! Aanbevolen bier: Pater Lieven Christmas van ’t vat



    Onze ‘ VLAEMSCHE’ keuken (en we zijn er fier op!)

    …met een knipoogje naar Brussel en Wallonië


    21,00 € Le vrai stoemp Bruxellois met reuze-braadworst, gebakken spek en Tierenteynmosterd

    ’t Is misschien niet de beste van België, maar het scheelt dan toch niet veel… Aanbevolen bier: Quintine amber


    21,00 € “Orvalliflette”, een heerlijke ovenschotel (aardappelgratin, gehakt, Orvalbier/kaas)

    Naar een idee van Willy De Hertogh van L’Ange Gardien in Orval! Aanbevolen bier: Orval


    24,00 € Stoofvlees “op grootmoeders wijze” met geduld, vakkennis en passie klaargemaakt!

    Knapperige frietjes – Sla en tomaat OF appelmoes. Aanbevolen bier: Westmalle dubbel van ‘t vat


    22,00 € “Blinde Vinken” (300gr) gesmoord in Rodenbach met champignons, wortel, selder en ajuin

    Natuuraardappel (om in de saus te kunnen ‘pletten’ – Hier mag dat!) – Appelmoes uit eigen tuin! Aanbevolen bier: Scotch de Silly


    28,00 € Hammetje (675 gr) met Sint-Bernardus tripel en seizoengroentjes… Hiermee heb je gegeten!!

    Aanbevolen bier: Sint-Bernardus prior



    Specialiteit van het huis…

    26,00 € DE HEEREN-BURGER

    Een hamburger van 100% Angus Aberdeen vlees – Belgisch Breydelspek - Gekonfijte ajuin – Sodalitaskaas – Mosterdsausje met Heerenbier – Sesambroodje - Gevarieerde salade en dikke frieten. Aanbevolen bier: Duo Heerenbier / Sodalitas