Brasserie – Beer Restaurant – Beer Tavern
+32 53 680 888

FOOD MENU   – SUGGESTION MENU OF THE MONTH

crevette

Tom cooks his creative specials every day from 12.00 to 14.30u  and again from 18.00 to 22.00u

Please note the English version is a translation and  is done to the best of our knowledge. Please ask if you have any queries and mention any allergies.

BEER CUISINE

Don’t be afraid of beer in our specials, it adds another flavour and ‘lifts’ dishes to a new height.

GROUP MENUS

For more than 8 people please contact us in advance to discuss your menu.

Starters, let us begin…

7,00 € Fresh soup, made with fresh vegetables and tasty bread: BEER is the “soup of the day”

Recommended beer: Saxo bio


17,50 € Freshly made cheese croquettes with salad and Sodalitas dressing

Always a good start! With a pleasant flavour of parmesan. Recommended beer: La Cambree


23,50 € Freshly made shrimp croquettes with a salad and old bruin beer vinaigrette

Recommended beer: Liefmans Goudenband van ‘t vat


21,50 € A duo of shrimp and cheese croquettes, for those who can’t choose

Recommended beer: Bacchus


17,00 € Gebakken slahart met honing en balsamico, sesam en olijfolie – Citrus-humus

IJsje van tomaat en gekonfijte ajuin! Gewaagd veggie maar ik ben voorstander…. Aanbevolen bier: La Botteresse Miel


20,00 € Courgettesoep met erwten, basilicum, look en feta “Ottolenghi Style”

Gebakken viskoekjes van gerookte vis en pastinaak - Artisanale broodjes met geitenkaas, oregano & olijven – Met dank aan Glenn (bakkerij Vermoesen, Hekelgem) - oor kritische foodies evengoed als voor sympathieke lekkerbekken! Aanbevolen bier: IPA Brasserie de la Lesse


20,00 € Op vel gebakken Zalmforel – One of my favorites! “Mi-cuit” zoals het moet zijn!

Pureetje met broccoli, peultjes, tuinkers en kervel. We ruiken de lente…. Begin alvast maar te kwijlen en geniet! Aanbevolen bier: Lino


22,00 € Risotto – Gambero rosso – Bloedappelsien – Eén van mijn lievelingsgerechten!

Met de groeten van Peppe en Gaspare Giacomozza van restaurant La Botte in Genk - Aanbevolen bier: Woeste blond van ‘t vat


22,00 € “Krab & Win” – Een bereiding met krab die ‘wint’ aan smaak als je levensgenieter bent…

Tartaar van krab & avocadodip – Ravioli van King Crab – Soepje van krab - 3x Plezier voor de prijs van Eén! Aanbevolen bier: Ichtegems Grand Cru van ‘t vat



Main courses from ‘the net’

17/22/27 € Scampi in geurende lookboter en lambiekbier, een klassieker die steeds smaakt!

Aanbevolen bier: Hommelbier


19/23/29 € Scampi “Heeren van Liedekercke”, een succesnummer!

Bereid in een gegratineerd roomsausje met kreeftenbouillon, witbier, appeltjes en kerrie… Aanbevolen bier : Bruxelensis


WILD SCAMPI FROM ARGENTINA- TOP QUALITY!!!

The sea caught Argentinian red shrimp is of exceptional quality. Looks like a normal scampi just a little more red..! The flesh gives more the impression of a langoustine. Immediately frozen at sea this gives an advantage to preserve the freshness. Price per portion size: 5 / 8 / 12.


26,00 € “Fish & Chips”

Haddock and chunky chips - mixed salad, tatare sauce with Geuze and peas. And if you want vinegar with your chips just ask... Recommended beer: Peak IPA


35,00 € Kabeljauw “Heeren van Liedekercke” – Terug van weggeweest!!

Het haasje gepocheerd in ons eigen Sodalitasbier – Een smeuïg pureetje met spinazie - Overheerlijk romig sausje met fijne groentjes – Breydelspek en gebakken Krieltjes! Begin alvast maar te kwijlen en geniet! Aanbevolen bier: Leopold 7 blond of trip


35,00 € Op vel gebakken Zalmforel – One of my favorites! “Mi-cuit” zoals het moet zijn!

Pureetje met broccoli, peultjes, tuinkers en kervel. We ruiken de lente…. Aanbevolen bier: Peak tripel


40,00 € Risotto – Gambero rosso – Bloedappelsien – Eén van mijn lievelingsgerechten!

Met de groeten van Peppe en Gaspare Giacomozza van restaurant La Botte in Genk - Aanbevolen bier: Woeste tripel


40,00 € “Krab & Win” – Een bereiding met krab die ‘wint’ aan smaak als je levensgenieter bent…

Tartaar van krab & avocadodip – Ravioli van King Crab – Soepje van krab - 3x Plezier voor de prijs van Eén! Luxe-producten! Aanbevolen bier: Ichtegems Grand Cru van ‘t vat



Main courses ‘from the butcher’

20,00/26,00 € Americain with a varied salad (150gr/200gr)

We prepare the americain not too spicy or too bland with mayonnaise, ketchup,tabasco, Worcestershire, baby onions and gherkin. Apparently ‘just right’ as it sells well!! Recommended beer: Five


25,00 € Royal meat brochette (pork, turkey, sausage and bacon)


25,00 € Chicken brochette


25,00 € Pork loin fillet “Duroc d’Olives”


27,00 € Beef steak from Belgium (+/- 250gr)! So tender


26,00/36,00 € Belgian entrecôte – Rib-Eye “dry-aged“ – Top-quality meat (150/280gr)


Sauce of your choice:

  • Creamy mushroom: Gen Goulf
  • Creamy pepper: Rochehaut amber
  • Stroghanoff (Vodka and tomato) : Bieken
  • Heeren van Liedekercke : Rochefort 8 (A marriage of Roquefort cheese & Rochefort beer)

  • 28,50 € Ribbetjes ‘Ketjab’ met Indische kruiden en een gevarieerd slaatje… Zelden heb je ze zo lekker gegeten!

    Aanbevolen bier : Lupulus Hibernatus


    28,50 € Pork loin fillet with Heerenbier and chocolate

    The pork is flavoured with our house beer with scents of cocoa and herbs. It is served with vegetable puree, croquettes, a selection of warmvegetables and finally completed with a ‘stripe’ of chocolate sauce. Recommended beer: Heerenbier


    21,00 € Pensen “wit en zwart” met appelmoes, rode kool en “patatjes om te pletten”

    Vlaamse boerenkost op z’n best! Smullen maar…. Aanbevolen bier: Kapittel Winter


    40,00 € Rib Eye uit Uruguay – Bonte salade met witloof, maïs, linzen en Heerenbiervinaigrette

    Steakhouse Frieten – Het feest kan beginnen! Aanbevolen bier: Boskeun


    7,00 € Warm seasonable vegetable


    5,00 € Cold seasonal vegetables


    2,50 € Extra fries



    Our Flemish dishes of which we are very proud!

    …with a little nod to Brussels and Wallonia


    22,00 € Le vrai stoemp Bruxellois with sausage, bacon and Tierenteyn mustard.

    One of the best in Belgium. Recommended beer: Quintine amber


    22,00 € “Orvalliflette”, an oven dish with potato ,mince and orval cheese and beer.

    From an idea of Willy De Hertogh from L’Ange Gardien in Orval!. Recommended beer: Orval


    25,00 € Stoofvlees ‘Grandmothers way ‘a rich beef casserole made with love & patience

    Crispy fries, salad and tomato or apple puree. Recommended beer: Westmalle dubbel van ‘t vat


    25,00 € ‘Coq-à-la-bière’ from white chicken meat marinated in Pater Lieven blond

    With bacon, Paris mushrooms, onion and a little garlic. Recommended beer: La Trompeuse


    28,00 € Ham Hock (675g) with Sint-Bernardus Tripel and seasonal vegetables… This will fill you up!

    Recommended beer: Sint-Bernardus Prior



    House special...

    27,50 € DE HEEREN-BURGER

    A hamburger of 100% Angus Aberdeen beef– Belgian Breydelspek - confit onion – Sodalitas cheese – Mustard sauce with Heerenbier – Sesame bun - mixed salad and chunky chips . Recommended beer: Duo Heerenbier / Sodalitas